Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
Informacja: Twoja przeglądarka nie akceptuje ciasteczek (cookies). Aby dodawać produkty do koszyka a następnie je zakupić włącz obsługę ciasteczek w twojej przeglądarce.
DrukujE-mail
KWAS HIALURONOWY WIELKOCZĄSTECZKOWY- 1% roztwórKWAS LAKTOBIONOWY
Dostępność:

Ilość w magazynie: 19
Przeciętny czas dostawy:
24h

KWAS L-MLEKOWY 80%

Cena:   14.62 zł

Kwas mlekowy należy do grupy kwasów alfa-hydroksylowych (AHA).
Występuje w trzech postaciach: dwie odmiany izomeryczne: 
prawo - L(+) i lewoskrętna - D(-) oraz odmiana optycznie nieczynna tzw. "racemina", która spotykana jest powszechnie w produktach spożywczych, np. chlebie, kwaśnych ogórkach, kapuście kiszonej.
Tańsza odmiana racemiczna jest powszechnie stosowana w przemyśle spożywczym. 
Kwas L-mlekowy otrzymuje się na drodze fermentacji glukozy przy pomocy bakterii Lactobacillus delbrueckii.
Prawoskrętna forma kwasu mlekowego, czyli kwas L-mlekowy wykazuje znacznie większą efektywność kosmetyczną oraz powinowactwo do skóry niż postaci racemiczna i lewoskrętna. 
Tylko kwas L-mlekowy wpływa znacząco na syntezę ceramidów w naskórku oraz poprawia proporcje pomiędzy prawidłowo i nieprawidłowo zbudowanymi ceramidami.
W porównaniu z innymi kwasami owocowymi ma prawie dwukrotnie wyższy index terapeutyczny, czyli działa nie tylko na poziomie naskórkowym ale i skórnym.
Wykazuje ponadto właściwości antymikrobiologiczne dzięki czemu jest skutecznym środkiem przeciwtrądzikowym oraz stosowany jest jako jako regulator poziomu pH kosmetyku.

Efekty stosowania kwasu L-mlekowego:
*zmniejszenie grubości warstwy rogowej i normalizacja keratynizacji - skóra uzyskuje gładkość i ładny koloryt;
*wzrost spoistości i zwartości głębszych warstw naskórka;
*zwiększenie grubości warstwy twórczej naskórka, wzmocnienie skóry;
*wzmocnienie struktury kolagenowej skóry właściwej;
*podniesienie poziomu glikozoaminoglikanów;
*wzrost nawilżenia naskórka, a w efekcie uelastycznienie go i ujędrnienie;
*wzmocnienie przenikania innych składników preparatu kosmetycznego;
*regeneracja skóry z fotouszkodzeniami i przebarwieniami posłonecznymi;
*pielęgnacja i aktywizacja cebulek włosowych;
*oczyszczanie zapychanych mieszków włosowych;
*likwidacja bakterii typu propionum odpowiedzialnych za tworzenie się pryszczy i krostek.

Piśmiennictwo:
Effect of lactic acid isomers on keratinocyte ceramide synthesis, stratum corneum lipid levels and stratum corneum barrier function.

Aplikacja: w preparatach (toniki, żele) do pielęgnacji skóry suchej, zgrubiałej oraz zniszczonej opalaniem; w preparatach przeciwtrądzikowych; szampony i odżywki do włosów; żele myjące i do higieny intymnej.
Uwaga!: w trakcie stosowania kuracji kwasem L-mlekowym nie należy korzystać z solarium i opalać się na słońcu. Obowiązkowe jest stosowanie stabilnych filtrów z wysokim poziomem protekcji.
Synonimy: (S)-2-Hydroxypropionic acid; alpha-hydroxypropionic acid.
Skład chemiczny: zobacz Techniczna Specyfikacja Produktu.
Pochodzenie: biotechnologiczne
Postać fizyczna: przezroczysta ciecz
Sugerowane stężenie: 2- 15 %
Ciężar właściwy: 1,2 g/cm3
pH: 1,8
Rozpuszczalność: całkowicie rozpuszczalny w wodzie i alkoholu.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w pokojowej temperaturze.
Wskazówki dotyczące użycia: Działa szkodliwie po połknięciu. Działa drażniąco na drogi oddechowe i skórę. Ryzyko poważnego uszkodzenia oczu.


Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: KWAS L-MLEKOWY 80%

Nazwa wg INCI: Lactic Acid

Nr CAS: 79-33-4

Sugerowane % stężenie: 2-15

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna ciecz

Kolor przezroczysty

Zapach charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC 1,2 g/cm3

Rozpuszczalność                   rozpuszczalny w wodzie i alkoholu

pH 1,8

Kwas L-mlekowy               79,5%

Metale ciężkie (j. Pb) mniej niż 0,001%.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Lactic Acid 100%

Wskazówki dotyczące użycia:

Działa szkodliwie po połknięciu. Działa drażniąco na drogi oddechowe i skórę. Ryzyko poważnego uszkodzenia oczu.

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w pokojowej temperaturze.

 
KWAS L-MLEKOWY 80% 14.62 zł

:

Recenzje klientów:

fugusia  (niedziela, 17 lipca 2011)
Ocena: 5

maksymalne stężenie dla mojej buzi jakie mogę wytrzymać to 10%, przygotowuję sobie tonik z hydrolatu i po kilku dniach aplikacji pod kremy mogę
złuszczyć warstwę martwego naskórka. Daje to efekt doskonałego wygładzenia bez radykalnej metody jaka jest stosowana w gabinetach kosmetycznych
z 40% stężeniem i łuszczącą sie potem buzią. Polecam. Uwaga w słoneczne dni tylko na noc.


DYNASTIA15  (piątek, 26 listopada 2010)
Ocena: 5

Rewelacja,moje odkrycie!!!Wreszcie po latach walki z pryszczami coś mi pomogło.Stosuję na twarz w postaci toniku z wodą i hialuronowym,ten tonik
wyleczył mi także dekolt,od lat walczyłam z pryszczami-potówkami na dekolcie,a tu taka niespodzianka,kwas mlekowy najlepszy,stosuje też do
szamponu,efekt fantastyczny a mam problemy ze skóra głowy,i tak jak dziewczyny pisały również do stóp,i na inne zrogowaciałe miejsca.Dla mnie
bomba.Polecam


celofyz  (środa, 21 kwietnia 2010)
Ocena: 5

30% peeling z kwasu mlekowego zrobił z moich przesuszonych i bardzo spierzchniętych pięt coś niesamowitego! po 5 dniach stosowania (+ codziennie
pumeks do usunięcia naskórka) efekt o jakim zawsze marzyłam. polecam nie tylko na twarz!


Pemi  (czwartek, 08 kwietnia 2010)
Ocena: 5

Podpowiedzcie jak robicie zabiegi takie jak u kosmetyczki np. 40% kwasem? Rozcienczacie wodai po prostu płatkiem kosmetycznym rozprowadzacie i po
jakimś czasie zmywacie?


czarneoczka  (poniedziałek, 12 października 2009)
Ocena: 5

Tonik z kwasem mlekowym stosowany co 2 dzien na noc na twarz i ciało,świetnie nawilża,bardzo bardzo delikatnie złuszcza,plukanka do włosów z
paroma kroplami kwasu powoduję że są one błyszczące miekkie i świetnie się układają.Polecam!


_MORE