Thursday, 09 September 2010
Strona główna arrow Katalog półproduktów arrow Maceraty

Bony upominkowe

KOMUNIKATY

Logowanie






Zapomniałeś hasła
Nie masz konta? Załóż sobie

Newsletter






Witaj w serwisie MAZIDŁA SKLEP Z PÓŁPRODUKTAMI KOSMETYCZNYMI

Przeglądaj

MACERATY

Maceraty to grupa olejów roślinnych pozyskiwanych w wyniku maceracji, czyli procesu trwającego zwykle wiele tygodni i wymagającego nakładu pracy, który polega na tym, iż surowiec roślinny (kwiaty, zioła) zostaje zalany olejem bazowym i pozostawiony w temperaturze pokojowej przez dłuższy okres, podczas którego materiał powinien być, co pewien czas mieszany. Po odfiltrowaniu resztek materiału roślinnego powstaje olej, który łączy w sobie właściwości oleju bazowego (najczęściej wykorzystuje się oliwę z oliwek, olej sojowy, olej słonecznikowy) oraz cenne właściwości rozpuszczalnych w tłuszczach biologicznie aktywnych substancji z danego surowca roślinnego. Powstały olej określa się nazwą rośliny użytej w procesie maceracji. Maceraty są wrażliwe na światło i na wysoką temperaturę, nie powinny być ogrzewane, należy je także - tak jak wszystkie oleje roślinne - trzymać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Aby przedłużyć trwałość oleju i zapobiec jego jełczeniu wszystkie maceraty oferowane w naszym sklepie zawierają dodatek antyoksydantu, a dokładnie 1% mieszanki naturalnych tokoferoli (witamina E) z przewagą gamma-tokoferolu – o nazwie handlowej ‘Coviox T - 50’. Mieszanka różnych typów tokoferoli Coviox T-50 to produkt o klasie czystości przemysłu spożywczego, która sprawdza się dużo lepiej w przeciwdziałaniu procesu „psucia się” olejów i innych składników tłuszczowych, aniżeli sam alfa-tokoferol czyli najczęściej spotykana naturalna forma witaminy E.



Uporządkuj według:

OLEJ (MACERAT) BRZOZOWY

INCI: Helianthua Annuus (Sunflower) Seed Oil; Betula Alba Leaf Extract

  Szczegóły produktu...

PLN 8,60
Średnia ocena klientów:
5 stars Oddanych głosów: 3

 

OLEJ (MACERAT) MARCHWIOWY

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Daucus Carota Sativa (Carrot) Oil; Daucus Carota Sativa (Carrot) Extract; Beta-Carotene

  Szczegóły produktu...

PLN 2,55
Średnia ocena klientów:
5 stars Oddanych głosów: 8

 

OLEJ (MACERAT) Z ALG

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Fucus Vesiculosus (Bladderwrack) Extract

  Szczegóły produktu...


PLN 10,93
Średnia ocena klientów:
5 stars Oddanych głosów: 3

 

OLEJ (MACERAT) Z KASZTANOWCA

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract   Szczegóły produktu...


PLN 10,45
Średnia ocena klientów:
5 stars Oddanych głosów: 5

 


Autocad 2008 buy
Adobe Photoshop buy
Macromedia Studio buy
Adobe Creative Suite buy
stop smokingcheap acaislimbuy anitrimacaibuy anatrim