Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
MAZIDŁA WITAMINA C - TETRAIZOPALMITYNIAN ASKORBYLUMAZIDŁA Witamina C - Kwas Askorbinowy

MAZIDŁA WITAMINA E

Cena:   11.75 zł

Naturalna witamina E w bazie oleju sojowego w postaci zestawu wszystkich tokoferoli: d-alpha, d-beta, d-gamma i d-delta. Taka postać witaminy działa silniej i efektywniej niż ich odpowiednik apteczny - alfa-tokoferol zwany też witaminą E.
Witamina E jest określana mianem witaminy płodności ( z gec. tokos- pród, pheros - nieść) i witaminy młodości. Głównymi jej naturalnymi źródłami są świeże warzywa, oleje roślinne, zboża i orzechy. W organizmach zwierzęcych pełni rolę przeciwutleniacza chroniącego przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu, a w skórze ludzkiej jest przeważającym fizjologicznym antyoksydantem bariery skórnej.
Z uwagi na silne właściwości przeciwutleniające jest stosowana także w celu ochrony fazy tłuszczowej preparatu kosmetycznego przed degradacją spowodowana czynnikami fizycznymi - światłem, podwyższona temperaturą, oraz chemicznymi - tlenem z powietrza, wolnymi rodnikami. Zadaniem witaminy E jest opóźnienie procesu jełczenia (oksydacji) fazy tłuszczowej kosmetyku podczas jego przechowywania i użytkowania.

Właściwości kosmetyczne witaminy E:

  • fotoochronne - zmniejsza skutki nadmiernej ekspozycji na słońce w postaci rumienia i obrzęku;
  • zmniejsza wrażliwość na UV;
  • hamuje procesy fotostarzenia się skóry;
  • działa ochronnie na warstwę tłuszczową naskórka;
  • poprawia ukrwienie skóry;
  • wzmacnia tkankę łączną;
  • poprawia gospodarkę wodną naskórka oraz powoduje wzrost jego miękkości i elastyczności;
  • przyspiesza gojenie oparzeń oraz wygładza blizny;
  • wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku;
  • zapobiega powstawaniu przebarwień


Aplikacja: preparaty kosmetyczne dla wszystkich rodzajów cer o działaniu: antoksydacyjnym, antystarzeniowym i regenerującym; jako antyoksydant opóźniający proces jełczenia fazy tłuszczowej kosmetyku.
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu.
Pochodzenie: naturalne - oleje roślinne
Postać fizyczna: oleista ciecz
Sugerowane stężenie: 0,5-1,5 %
Ciężar właściwy: g/cm3
Rozpuszczalność: rozpuszczalna w tłuszczach.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce. Chronić przed dostępem światła.

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: WITAMINA E

Nazwa wg INCI: Tocopherol

Opis: naturalna witamina E w bazie oleju sojowego w postaci zestawu wszystkich tokoferoli: d-alpha, d-beta, d-gamma i d-delta.

Nr CAS:

Sugerowane % stężenie: 0,5 – 1,5
SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna ciecz

Kolor żółto-brązowy

Zapach charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC g/ml

Rozpuszczalność   rozpuszczalna w tłuszczach

Metale ciężkie (j. Pb) max niż 10 ppm.

Skład wg INCI (łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Tocopherol 100%
DANE DODATKOWE

Całkowita zawartość tokoferoli (MGG): 500

Zawartość D-Delta-Tocopherol (MGG) –     115,0

Zawartość D-Beta-Tocopherol (MGG) -         8,2

Zawartość D-Gamma-Tocopherol (MGG) – 296,0

Zawartość D-Alpha-Tocopherol (MGG) –       84,0

Wskazówki dotyczące użycia: Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce. Chronić przed dostępem światła.

 
WITAMINA E 10g 11.75 zł

WITAMINA E 50g 47.65 zł

Recenzje klientów:

bagietka4  (niedziela, 05 grudnia 2010)
Ocena: 5

rn To jest mój niezbędnik do większości moich kremów. Jestem bardzo zadowolona doskonale wygładza skórę.


izyda477  (poniedziałek, 19 lipca 2010)
Ocena: 5

Używam po opalaniu z witaminą B5 i niezmydlaną frakcją oleju sojowego + odrobina kwasu hiarulonowego z kroplą kompleksu ceramidowego. Cera
promienna, gładka skóra, po prostu rewelacja. Czasem dodaję koenzymu Q10 lub ekstraktu z soi, naprzemiennie i kropelkę karagenianu, który daje
efekt liftingujący. Cudo !


renjul  (niedziela, 19 lipca 2009)
Ocena: 5

Mój niezbędnik. Idealna witamina do fazy olejowej. Dodaje do większości kremów. Doskonale wygładza skórę.