Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
GLUKONOLAKTONGLYCERYL COCOATE

GLUKOZYD DECYLOWY

Cena:   14.80 zł

Glukozyd decylowy należy do grupy niejonowych detergentów. To biodegradowalny, łagodny, nietoksyczny i bardzo dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe środek myjący.
Otrzymuje się go z naturalnych surowców, w wyniku reakcji alkoholu tłuszczowego z oleju kokosowego z glukozą pozyskiwaną z kukurydzy.
Jest kompatybilny ze wszystkimi typami detergentów- zarówno gdy występuje w formulacji jako główny oraz jako drugi surfaktant. Dobry stabilizator piany, skuteczny również w twardej wodzie. Wykazuje powinowactwo do struktur włosa.

Aplikacja: szampony i żele myjące; płyny do kąpieli; mleczka do demakijażu; odżywki do włosów; środki myjące dla dzieci.

Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzenie: syntetyczne
Postać fizyczna: ciecz
Sugerowane stężenie: 4-40 %
Ciężar właściwy: 1,100 g/ml
pH (10% roztwór): 7 - 9,5
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

100 g, 500 g.


Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

Produkt został użyty w następujących formulacjach:

Szampon aloesowy

Szampon jedwabny

Szampon owsiany

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: GLUKOZYD DECYLOWY

Nazwa wg INCI: Decyl Glucoside

Nazwa chemiczna: Decyl D-glucoside, alkyl (8-16) glucoside

Nr CAS: 58846-77-8

Sugerowane % stężenie: 4-40

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna przezroczysta ciecz

Kolor żółty

Zapach bez zapachu

Ciężar właściwy 20oC 1,100 g/ml

Rozpuszczalność                   rozpuszczalny w wodzie

Skład wg INCI (łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Decyl Glucoside 100%

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

 

Recenzje klientów:

marianna  (wtorek, 30 października 2007)
Ocena: 5

Uzywam tylko w połączeniu z betainą - bo wtedy mieszanka jest skuteczniejsza i przyjemniejsza w stosowaniu. Nie ściąga skóry tak jak
kokoglukozyd :)