Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
GLUKOZYD DECYLOWYGUMA KSANTANOWA

GLYCERYL COCOATE

Cena:   6.72 zł


Glyceryl cocoate to niejonowy emulgator i emolient otrzymywany z oleju kokosowego i gliceryny. W kombinacji z emulgatorami o niskim HLB (np. Lecytyną HLB 4) służy do tworzenia  emulsji typu O/W.
Stosowany jest ponadto jako łagodny środek myjący w olejkach myjących i płynach micelarnych.
Jest biozgodny, biodegradowalny oraz dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe.

Aplikacja: kremy, lotiony, szampony i żele myjące, olejki myjące, płyny micelarne
Synonimy: PEG-7 glyceryl monococoate, polyoxyethylene (PEG-7) glyceryl monococoate
Pochodzenie: naturalne
Postać fizyczna: bezbarwny, przezroczysty, gęsty, lepki płyn
HLB: 11
Sugerowane stężenie: 1- 10%
Ciężar właściwy: 1,08 g/ml
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym; nierozpuszczalny w tłuszczach (miesza się z nimi).
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.


Jeżeli chcesz poznać specyfikację techniczną, kliknij na poniższą zakładkę  arrow down

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
30 g, 80 g,

         TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: Glyceryl cocoate

Nazwa wg INCI: PEG-7 Glyceryl Cocoate

Nr CAS: 68201-46-7

Sugerowane % stężenie: 1 - 10

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna

ciecz

Kolor

bezbarwny

Zapach

charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC

1,08 g/ml

Rozpuszczalność

rozpuszczalny w wodzie, alkoholu, glikolu propylenowym; nierozpuszczalny w oleju

Dioksyny

mniej niż 5 ppm


Skład wg INCI (łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

PEG-7 Glyceryl Cocoate  100%

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej.

 

Recenzje klientów:

bsak  (wtorek, 06 sierpnia 2013)
Ocena: 5

Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. Jest najlepszy do tworzenia olejków myjących, bez których już chyba nie mogę żyć, ponieważ nic tak nie zmywa
makijażu jak one :)


myszka2020  (piątek, 04 listopada 2011)
Ocena: 5

Świetny do olejków myjących, robię przeważnie na winogronowym z dodatkiem olejków eterycznych - świetnie zmywa i pięknie pachnie.


kora37  (czwartek, 24 września 2009)
Ocena: 4

myje o niebo lepiej niż olejek z lecytyną sojową, ale chyba troszkę wysusza. wieeeelki plus za to, że jest taki tani i można z nim zrobić
olejki myjące ze zwykłych kuchennych olejów :)


PaniKota  (wtorek, 28 października 2008)
Ocena: 5

Używam go w olejku myjącym do twarzy. Po eksperymentach ustaliłam, że wystarczy sam (a ja nie lubię odważać dwóch gęstawych cieczy, skoro
mogę jedną), w ilości 15%. Dobrze myje, nie wysusza i nie podrażnia skóry, zapach ma dość delikatny i łatwo dający się zatuszować olejkiem
szałwiowym.
Minus za to, że się nie rozpuszcza w tłuszczach i muszę wstrząsać flaszką, jednak polysorbate 85 zmywa słabiej i wcale
się tak dobrze w oleju nie rozpuszcza, więc się nie czepiam.