Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
HYDROLAT MALINOWYHYDROLAT Z RUMIANKU RZYMSKIEGO

HYDROLAT TRUSKAWKOWY

Cena:   12.96 zł


 Hydrolat truskawkowy pozyskiwany z owoców truskawki (łac. „Fragaria ananassa”) odmiany gariguette.
Hydrolat został wyprodukowany ze świeżych owoców pochodzących z lokalnych upraw we Francji. Dzięki specjalnej metodzie ekstrakcji w niskim ciśnieniu, uzyskana woda, stanowiąca podstawowy składnik komórek roślinnych, zawiera wszystkie cenne składniki aktywne oraz charakteryzuje się pięknym, świeżym zapachem truskawkowym.
Hydrolat cechuje ponadto wysoka jakość i trwałość, kwasowe pH (bardzo przydatne w recepturowaniu), oraz stabilność mikrobiologiczna.
Truskawka to jeden z najsmaczniejszych i odżywczych owoców pory letniej. Jej pyszny, aromatyczny sok jest bogatym źródłem cukrów, witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina), kwasu cytrynowego, polifenoli, beta-karotenu i minerałów (potas, wapń, magnez).
Historia truskawki sięga czasów starożytnych Rzymian, a być może nawet i Greków. Do XV wieku uznawana była bardziej za roślinę ozdobną (ze względu na kwiaty), niż użytkową (ze względu na owoce). W wieku XVI uprawy truskawki rozwinęły się, a lekarze i aptekarze odkryli jej lecznicze działanie. Lecznicze znaczenie owoców truskawek zostało rozwinięte przez Chińczyków. Zgodnie ze starożytną, chińską medycyną zielarską, zjedzenie rano 8-10 truskawek leczy kaca.
W kosmetyce wyciągi z truskawki stosowane są głównie ze względu na właściwości nawilżające, przeciwstarzeniowe i wygładzające skórę.
Właściwości kosmetyczne hydrolatu truskawkowego:

*działa antyoksydacyjnie, czyli chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników;
*aktywuje procesy regeneracji skóry i przyspiesza gojenie podrażnień;
*nawilża, zwiększa elastyczność i jędrność skóry;
*odżywia i rewitalizuje skórę zmęczoną i przedwcześnie starzejącą się;
*działa delikatnie ściągająco i  zmniejsza pory;
*działa przeciwzapalnie, odkażająco i bakteriostatycznie;
*wspomaga gojenie trądzikowych stanów zapalnych;
*poprawia ukrwienie i koloryt skóry;

Konserwanty użyte w celu przedłużenia trwałości i zachowania czystości mikrobiologicznej produktu znajdują się na liście dopuszczonej do użytku przez organizację ECOCERT.
Hydrolat można stosować w formie samodzielnego toniku.
Sposób użycia: spryskać Hydrolatem twarz, szyję i dekolt, a po chwili jego nadmiar zetrzeć płatkiem kosmetycznym.

Substancje aktywne: glukoza i fruktoza (cukry); aminokwasy; potas, fosfor, wapń, magnez, sód (sole mineralne); kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, kwasy hydroksylowe; witaminy C, E, A, kwas foliowy; kwas elagowy, elagotaniny; polifenole; kwercytyna (flawonoidy); antocyjany
Szczegóły patrz: Techniczna Specyfikacja Produktu.
Aplikacja: toniki, sera, kremy i maseczki dla wszystkich rodzajów cer a szczególnie dla cer dojrzałych, szarych i z przebarwieniami; dla cer suchych oraz dla osób z tłustą i trądzikową skórą; jako faza wodna w mgiełkach, serach i odżywkach rewitalizujących zniszczone włosy - zmiękcza je, wzmaga puszystość i połysk.
Sugerowane stężenie: 5-100 %
Ciężar właściwy: 1 g/ml
pH: 3,5-5,5
Stabilny pomiędzy: 3 – 7 pH
Rozpuszczalność: całkowicie rozpuszczalna w wodzie, etanolu i glikolu propylenowym.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 10o a 25oC. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.
Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
50 ml, 100 ml, 150 ml, 500 ml


Jeżeli chcesz poznać specyfikację techniczną, kliknij na poniższą zakładkę arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: HYDROLAT TRUSKAWKOWY

Nazwa wg INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Water

Opis: hydrolat otrzymywany w wyniku ekstrakcji w niskim ciśnieniu Fragaria ananassa.

Nr CAS:

Sugerowane % stężenie: 5-100

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna                  przezroczysta ciecz
Kolor                                bezbarwny
Ciężar właściwy 20oC        1 g/ml
Rozpuszczalność                rozpuszczalny w wodzie
pH                                    5,7
Bakterie tlenowe                max. 500 ufc/g
Drożdże i pleśnie               max. 100 ufc/g
Zarazki chorobowe            wolne w 1g ufc/g
Metale ciężkie (j. Pb)         mniej niż 20 ppm.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Water 99%
Konserwanty: Geogard Ultra (Gluconolacton, Sodium benzoate, Calcium gluconate) 1%

DANE DODATKOWE

Woda

Etanol 20%

Etanol 50%

Glikol propylenowy

Sodium Laureth Sulfate

Mirystynian izopropylu

Olej słonecznikowy

Olej mineralny

MR

MR

MR

MR

MR

N

N

N

Rozpuszczalność:

Woda    Etanol 20%    Etanol 50%    Glikol propylenowy    Sodium Laureth Sulfate    Mirystynian izopropylu    Olej słonecznikowy    Olej mineralny
MR    MR    MR    MR    MR    N    N    N

MR – mocno rozpuszczalny
WR – wolno rozpuszczalny
R – rozpuszczalny
TR – trochę rozpuszczalny
SR – słabo rozpuszczalny
BSR – bardzo słabo rozpuszczalny
N – nierozpuszczalny

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w lodówce lub temperaturze nie przekraczającej 25oC. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

 

Recenzje klientów:

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Aby dodać recenzję, zaloguj się.