Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
Informacja: Twoja przeglądarka nie akceptuje ciasteczek (cookies). Aby dodawać produkty do koszyka a następnie je zakupić włącz obsługę ciasteczek w twojej przeglądarce.
DrukujE-mail
CRODAMOL STSCYLINDER MIAROWY kl. B, poj. 10 ml

CROMOLLIENT SCE

Cena:   9.67 zł

Cromollient SCE (Surfactant Compatible Emollient) to wielofunkcyjny, łagodny i hydroaktywny emolient o doskonałych właściwościach kondycjonujących włosy i skórę.
Jest szczególnie kompatybilny z detergentami - zastosowany w żelach i olejkach myjących oraz szamponach delikatnie natłuszcza, nadaje uczucie jedwabistości i gładkości, ułatwia rozczesywanie włosów, poprawia ich połysk i puszystość.
Cromollient jest także świetnym rozpuszczalnikiem wosków używanych do wyrobu pomadek i błyszczyków do ust oraz solubilizatorem olejków eterycznych w detergentach.

Aplikacja: żele myjące do twarzy i ciała; emulsje do demakijażu; olejki myjące; szampony, w tym szampony dla dzieci.
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzenie: syntetyczne
Postać fizyczna: ciecz
HLB: 4,16
Sugerowane stężenie: 1%- 5% w żelach myjących i szamponach; 1% - 25% w pozostałych produktach kosmetycznych.
Ciężar właściwy: 0,80 g/ml
pH: 6
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w olejach, detergentach i alkoholu; nierozpuszczalny w glicerynie; w wodzie i glikolu propylenowym rozprasza się (dispersible).
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
(20g w butelce z zamknięciem z zakraplaczem "18/07"
20 g, 40 g

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down


TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: CROMOLLIENT SCE

Nazwa wg INCI: Di-PPG2-Myreth-10 Adipate

Nr CAS: 397247-05-1

Sugerowane % stężenie: 1-25

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna przezroczysta ciecz

Zapach słaby

Ciężar właściwy (20oC ) 0,80 g/ml

Rozpuszczalność                   rozpuszczalny w olejach, detergentach i alkoholu; nierozpuszczalny w wodzie.

Skład wg INCI (łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Di-PPG2-Myreth-10 Adipate 100%

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

 

Recenzje klientów:

renjul  (niedziela, 19 lipca 2009)
Ocena: 5

Bardzo dobry emulgator zarówno do serów do twarzy jak i do odżywek do włosów. Nie sprawia najmniejszych kłopotów. Łatwy w użyciu.


florissima  (piątek, 29 maja 2009)
Ocena: 5

olejki myjące z tym komponentem są świetne do zmywania makijażu, także oczu. poza tym dodany do szmponu dla dzieci nie powoduje efektu siana
głowie i "kołtunów":)


marianna  (wtorek, 11 listopada 2008)
Ocena: 5

Podstawowy składnik wszystkich moich domowej konstrukcji myjołów :)
Nadaje poślizg, delikatnie natłuszcza i nawilża. Zawsze "na
stanie" ;)