Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
Informacja: Twoja przeglądarka nie akceptuje ciasteczek (cookies). Aby dodawać produkty do koszyka a następnie je zakupić włącz obsługę ciasteczek w twojej przeglądarce.
DrukujE-mail
OLEJ JEŻYNOWYOLEJ LANOLINOWY 20g
Dostępność:

Ilość w magazynie: 21
Przeciętny czas dostawy:
24 h

OLEJ KOKOSOWY 40 g

Cena:   8.27 zł

Nierafinowany olej kokosowy uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno kopry "Cocos nucifera L." o przyjemnym, kokosowym zapachu.
Zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe (90%), a z uwagi na bardzo wysoką proporcję kwasu laurynowego (44-55%) jest olejem o doskonałych właściwościach pielęgnujących suche, zniszczone i łamliwe włosy.
Kwas laurynowy wykazuje wysokie powinowactwo wobec proteinowych struktur włosa. Dzięki niskiej masie cząsteczkowej wnika głęboko i wbudowuje się w naskórek włosów, powodując w efekcie ich intensywną regenerację, wzrost nawilżenia i elastyczności.
W wyniku wygładzenia powierzchni włosów ułatwione zostaje rozczesywanie oraz unika się nadmiernego ich tarcia przy czesaniu. W ten sposób chroni się włosy przed postępującymi uszkodzeniami łusek i nie dopuszcza do rozdwajania końcówek
Olej kokosowy nałożony w formie odżywki przed umyciem głowy chroni włosy przed działaniem detergentowych środków myjących.
Olej kokosowy stosowany jest ponadto jako emolient w kremach dla bardzo suchej i pękającej skóry oraz z neurodermitis. Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage.
Investigation of penetration abilities of various oils into human hair fibers.

Substancje aktywne: nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe: laurynowy, mirystynowy, palmitynowy, kaprylowy, kaprynowy- szczegóły patrz: Techniczna Specyfikacja Produktu.
Aplikacja: odżywki i maseczki do włosów; mydła; preparaty nawilżające do twarzy, mleczka i masła do ciała.
HLB: 8
Temperatura topnienia: 25 st. C
Sugerowane stężenie: 5-100% w preparatach do pielęgnacji włosów; 0.5% - 5% w preparatach do pielęgnacji twarzy i ciała.
Ciężar właściwy: 0,918 g/ml - po podgrzaniu w letniej kąpieli wodnej.
Rozpuszczalność: w tłuszczach
Przechowywanie: w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

 

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

 

40 g (543,6 ml), 100 g (109 ml

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: OLEJ KOKOSOWY

Nazwa wg INCI: Cocos nucifera (coconut) oil

Opis: nierafinowany olej uzyskany w wyniku wytłaczania na zimno owoców " Cocos nucifera L.”.

Nr CAS: 8001-31-8

Sugerowane % stężenie: 5 - 100

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna stała w temperaturze poniżej 25 st. C

Kolor biały

Zapach charakterystyczny - kokosowy

Ciężar właściwy 20oC 0,918 g/ml

Rozpuszczalność                   nierozpuszczalny w wodzie

Liczba kwasowa   max. 1 mgKOH/g

Liczba jodowa 80-100 % I

Liczba nadtlenkowa max. 5,0 meqO2/kg

Metale ciężkie (j. Pb) mniej niż 20 ppm.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Cocos nucifera (coconut) oil 100%

DANE DODATKOWE

Rozpuszczalność:

Woda

Etanol 20%

Etanol 50%

Glikol propylenowy

Sodium Laureth Sulfate

Mirystynian izopropylu

Olej słonecznikowy

Olej mineralny

N

N

N

N

N

MR

MR

MR

MR – mocno rozpuszczalny

WR – wolno rozpuszczalny

R – rozpuszczalny

TR – trochę rozpuszczalny

SR – słabo rozpuszczalny

BSR – bardzo słabo rozpuszczalny

N – nierozpuszczalny

Przeciętny skład kwasów tłuszczowych:

C8:0 Kwas Kaprylowy

4,5 - 10%

C10:0 Kwas Kaprynowy

3,8 – 8,0%

C12:0 Kwas laurynowy

44,0 – 55,0 %

C14:0 Kwas Mirystynowy

16,0 – 21,0 %

C16:0 Kwas Palmitynowy

7,0 – 12,0%

C16:0 Kwas Stearynowy

1,0 – 4,0 %

C18:1 Kwas Oleinowy

66,0 – 85,0 %

C18:2 Kwas Linolowy

7,0 – 25,0 %

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

 

 

Recenzje klientów:

zopiniuj.blogspot.com   (niedziela, 10 lipca 2016)
Ocena: 5

Stosowałam olejek regularnie przez 3 tygodnie - raz na tydzień. Czyli zdążyłam go zużyć naprawdę niewiele, a mimo to efekty są dla mnie
zauważalne. Przede wszystkim końcówki włosów przestały się rozdwajać, a już rozdwojone w znacznym stopniu uległy odbudowaniu. Przez co moje
włosy cieszą się pięknym, promienistym, a do tego zdrowym wyglądem. Miejsca, w które wsmarowywałam olej po kilku użyciach stały się miękkie
i przyjemne w dotyku - dzięki czemu mogę czuć, że niezależnie od miejsca i pory zawsze będą zachwycać. Do tego rozczesywanie włosów nie
sprawia mi już trudności, a wręcz przeciwnie - jest przyjemnym zabiegiem, który jeszcze bardziej uświadamia mnie w fakcie, że moje włosy to
bezcenny skarb.