Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
KOMPLET ŁYŻEK MIAROWYCH poj. 0,5 ml, 1,0 ml, 2,5 ml, 5 ml, 10 mlKWAS FERULOWY
Dostępność:

Ilość w magazynie: 5
Przeciętny czas dostawy:
24 h

KWAS ALFA-LIPONOWY

Cena:   14.82 zł

Kwas alfa-liponowy to bardzo silny przeciwutleniacz chroniący tkanki przed działaniem wolnych rodników (podchloranami, hydroksylowymi i tlenem singletowym) oraz regenerujący i wspomagający skuteczność działania innych przeciwutleniaczy, w tym witaminy C i witaminy E.
Jako związek niskocząsteczkowy i rozpuszczalny w tłuszczach, doskonale przenika przez warstwę rogową naskórka oraz szybko osiąga efektywną koncentrację w skórze właściwej.
Wykazuje się biozgodnością, pobudza metabolizm komórek skóry (kofaktor ATP), blokując czynnik jądrowy kappa-B, zapobiega śmierci komórek.

Właściwości kosmetyczne kwasu alfa-liponowego:
- przeciwutleniające i fotoochronne - wspomaga ochronę skóry przed promieniowaniem UV;
- opóźnia procesy starzenia skóry;
- działa przeciwzapalnie - koi podrażnienia spowodowane nadmierną protekcją słoneczną;
- chelatuje metale ciężkie;
- prawdopodobnie redukuje drobne zmarszczki.

Synonimy: ALA, Kwas tioktowy. 
Aplikacja: kremy do twarzy i ciała; sera z witaminą C + E; preparaty łagodzące podrażnienia posłoneczne.
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzenie: syntetyczne
Postać fizyczna: żółty proszek
Sugerowane stężenie: 1% -5%
Ciężar właściwy: 0,50 g/cm3
Rozpuszczalność: w tłuszczach 
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce. 
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Piśmiennictwo:
Randomizowane, kontrolowane placebo, podwójnie ślepe badanie klinicznej skuteczności kremu zawierającego 5% kwas alfa-liponowy w fotostarzeniu skóry twarzy.

Lipoic Acid

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: KWAS ALFA - LIPONOWY

Nazwa wg INCI: Alpha Lipoic Acid

Nr CAS:

Sugerowane % stężenie: 1-3

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna proszek

Kolor żółty

Zapach bez zapachu

Ciężar właściwy 20oC 0,50 g/cm3

Rozpuszczalność w tłuszczach

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Alpha Lipoic Acid 100%

Wskazówki dotyczące użycia:

Może powodować podrażnienie skóry i oczu.

Przechowywanie:

W lodówce, w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

 
KWAS ALFA-LIPONOWY 14.82 zł

:

Recenzje klientów:

pondel.nicole  (wtorek, 07 sierpnia 2012)
Ocena: 5

Dodaję najczęściej ten składnik do koncentratu pod maskę trójalgową i muszę powiedzieć, że w widoczny sposób poprawiła się kondycja mojej
problematycznej acz wrażliwej cery. Czasami mieszam z meceratem brzozowym, dodając od siebie różne nawilżacze czy witaminki. Kwas nie jest
najprzyjemniejszy w stosowaniu, gdyż potrafi szczypać i trochę podrażnić przy wrażliwej skórze jak moja, jednak warto trochę pocierpieć dla
rezultatów jakie daje. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Po około 2 tygodniach cera jakby nie moja, promienna, koloryt bardziej wyrównany,
mniej się przetłuszcza, niespodzianki już rzadko wyskakują i są one niewielkie.


fimana  (piątek, 11 marca 2011)
Ocena: 3

Mam problem z rozuszczeniem go w tłuszczach, robią się grudki, i pomimo mieszania intensywnie 10 min - bez zmian - co radzicie ?


renjul  (niedziela, 12 września 2010)
Ocena: 4

Nie pomógł na moje zaskórniaki. Fatalnie się rozprowadza. Być może lepiej sprawdza się z witaminą C. Sam w sobie chyba nie ma spektakularnych
właściwości.


mderszniak  (piątek, 19 marca 2010)
Ocena: 5

Do tego produktu miałam kilka podejść , źle się rozpuszczał, albo robiły się gluty, szczypał, trochę podrażniałam..................... /> ale spróbowałam jeszcze raz, do olejku w najwyższym stężeniu i po ropuszczeniu w glikolu propylenowym, i dla mnie strzał w 10, po pierwszej
aplikacji zagoił się mały pryszcz - nie wierzyłam...
TERAZ WIDZĘ JEGO DZIAŁANIE ....I STOSUJĘ MIMO SZCZYPANIA , KTÓRE PO CHWILI
USTĘPUJĘ W ZAMIAN ZA PROMIENNOŚĆ......
NIE OPUSZCZĘ GO JUŻ


aasiabrodzik  (środa, 04 listopada 2009)
Ocena: 5

Nie wyobrażam sobie już pielęgnacji bez tego kwasu. Używam w serum razem z olejkiem tamanu i wit C albo jako dodatek do kremu. Działa
spektakularnie, odżywia, regeneruje, rozświetla. Nie podrażnia. Polecam.


_MORE

Zobacz także.