Twój koszyk jest pusty.
DrukujE-mail
EKSTRAKT NORI _ FILTR UVAEKSTRAKT Z ANANASA

EKSTRAKT RÓŻA MIRTU

Cena:   24.46 zł


Ekstrakt róża mirtu  jest nowoczesnym surowcem uzyskanym z owoców róży mirtu (Rhodomyrtus tomentosa), która w Chinach nazywana jest „kwiatem dla niebiańskich istot”. To innowacyjny składnik kosmetyczny produkowany wyłącznie przez renomowaną japońską firmę, który chroni DNA komórek skóry przed uszkodzeniem w wyniku promieniowania UV. Jego działanie jest oparte na dwóch mechanizmach:
*na naturalnym mechanizmie ochronnym skóry i polega na stymulacji produkcji glutationu – naturalnego antyoksydanta obecnego w skórze, który chroni ją przed szkodliwym działaniem wolnych rodników generowanych przez promieniowanie UV:
*ekstrakt wzmaga przeżywalność komórek skóry poddanych działaniu promieniowania UVB i zapobiega destrukcji DNA. Działanie naprawcze jest zgodne z naturalnym procesem, czyli nie wpływa na przedłużenie życia komórek, które są z góry skazane na śmierć oraz jest aktywowane w momencie naturalnej potrzeby komórek.
Głównym składnikiem aktywnym ekstraktu jest pochodna rezweratrolu – piceatannol,  który działa  antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie, przeciwstarzeniowo oraz zapobiega przebarwieniom posłonecznym.
Ekstrakt róża mirtu, chroniąc skórę przed skutkami promieniowania UVB, działa synergistycznie z Ekstraktem Nori, który jest naturalnym filtrem UVA oraz z Mikronizowanym tlenkiem cynku, który chroni przed pełnym zakresem promieniowania.

Właściwości kosmetyczne Ekstraktu róża mirtu:
*wspomaga ochronę skóry przed promieniowaniem UVB;
*działa antyoksydacyjnie - zwalcza wolne rodniki generowane przez promieniowanie UV;
*działa przeciwzmarszczkowo, przeciwzapalnie i nawilżająco;
*rozjaśnia przebarwienia posłoneczne.
 
Substancje aktywne: piceatannol
Aplikacja: w całorocznych i letnich w produktach do twarzy i ciała chroniących przed promieniowaniem UV.
Sugerowane stężenie: 1-5%
Ciężar właściwy: 1 g/ml
pH: 4,2
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w temperaturze pokojowej 15-25 st. C.
Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:


5 g, 10 g, 30 g


Jeżeli chcesz poznać specyfikację techniczną, kliknij na poniższą zakładkę arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: EKSTRAKT RÓŻA MIRTU

Nazwa wg INCI: Rhodomyrtus Tomentosa (Rose Myrtle) Fruit Extract

Nr CAS:

Sugerowane % stężenie: 1-5

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna

ciecz

Kolor

żółto-brązowy

Zapach

charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC

1,0 g/ml

Rozpuszczalność

rozpuszczalny w wodzie

pH

4,2

Bakterie tlenowe

max. 100 cfu/g

Drożdze i pleśnie

max. 10 cfu/g

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Butylene Glycol

79,6%

Aqua (Water)

19,9%

Rose Myrtle Extract

0,5%

 

Wskazówki dotyczące użycia:
Brak podraznienia patologicznego i reakcji alergicznych. Ekstrakt zaklasyfikowano jak produkt nieuczulający i niemutagenny.
.
Przechowywanie:
w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w temperaturze pokojowej, pomiędzy 15o a 25oC. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

 

Recenzje klientów:

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Aby dodać recenzję, zaloguj się.