Twój koszyk jest pusty.
DrukujE-mail
HYDROKSYETYLCELULOZAHYDROLAT TRUSKAWKOWY

HYDROLAT MALINOWY

Cena:   7.97 zł

Hydrolat malinowy pozyskiwany z owoców maliny (łac. „Rubus idaeus”).
Hydrolat został wyprodukowany ze świeżych owoców pochodzących z lokalnych upraw. Dzięki specjalnej metodzie ekstrakcji w niskim ciśnieniu, uzyskana woda, stanowiąca podstawowy składnik komórek roślinnych, zawiera wszystkie cenne składniki aktywne oraz charakteryzuje się pięknym, intensywnym i świeżym zapachem malinowym.
Hydrolat cechuje ponadto wysoka jakość i trwałość, kwasowe pH (bardzo przydatne w recepturowaniu), oraz stabilność mikrobiologiczna.
Malina to jeden z najsmaczniejszych i odżywczych owoców pory letniej. Jest bogatym źródłem cukrów, witaminy C , należącego do kwasów AHA kwasu cytrynowego, i minerałów.
W kosmetyce Hydrolat malinowy stosowany jest głównie ze względu na właściwości nawilżające, przeciwstarzeniowe i wygładzające skórę.
Właściwości kosmetyczne Hydrolatu malinowego:

*działa antyoksydacyjnie, czyli chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników;
*aktywuje procesy regeneracji skóry i przyspiesza gojenie podrażnień;
*nawilża, zwiększa elastyczność i jędrność skóry;
*odżywia i rewitalizuje skórę zmęczoną i przedwcześnie starzejącą się;
*działa delikatnie ściągająco i zmniejsza pory;
*działa przeciwzapalnie, odkażająco i bakteriostatycznie;
*wspomaga gojenie trądzikowych stanów zapalnych;
*poprawia ukrwienie i koloryt skóry;

Substancje aktywne: glukoza i fruktoza (cukry); aminokwasy; potas, fosfor, wapń, sód (sole mineralne); kwas cytrynowy; witamina C; antocyjanozydy; elagotaniny; proantycyjanidyny
Aplikacja: toniki, sera, kremy i maseczki dla wszystkich rodzajów cer a szczególnie dla cer dojrzałych, szarych i z przebarwieniami; dla cer suchych oraz dla osób z tłustą i trądzikową skórą; do skóry głowy z łupieżem
Sugerowane stężenie: 5-100 %
Ciężar właściwy: 1 g/ml
pH: 3,5-5,5
Stabilny pomiędzy: 3 – 7 pH
Rozpuszczalność: całkowicie rozpuszczalny w wodzie, etanolu i glikolu propylenowym.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

50 ml, 100 ml, 150 ml, 500 ml


Jeżeli chcesz poznać specyfikację techniczną, kliknij na poniższą zakładkę   arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: HYDROLAT MALINOWY

Nazwa wg INCI: Rubus idaeus (Raspberry) Fruit Water

Opis: hydrolat otrzymywany w wyniku ekstrakcji w niskim ciśnieniu „Rubus idaeus”.

Nr CAS:

Sugerowane % stężenie: 5-100

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna

przezroczysta ciecz

Kolor

bezbarwny

Ciężar właściwy 20oC

1 g/ml

Rozpuszczalność

rozpuszczalny w wodzie

pH

5,7

Bakterie tlenowe

max. 500 ufc/g

Drożdże i pleśnie

max. 100 ufc/g

Zarazki chorobowe

wolne w 1g ufc/g

Metale ciężkie (j. Pb)

mniej niż 20 ppm.

 

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Rubus idaeus (Raspberry) Fruit Water 100%

DANE DODATKOWE

Rozpuszczalność:

Woda

Etanol 20%

Etanol 50%

Glikol propylenowy

Sodium Laureth Sulfate

Mirystynian izopropylu

Olej słonecznikowy

Olej mineralny

MR

MR

MR

MR

MR

N

N

N

MR – mocno rozpuszczalny

WR – wolno rozpuszczalny
R – rozpuszczalny
TR – trochę rozpuszczalny
SR – słabo rozpuszczalny
BSR – bardzo słabo rozpuszczalny
N – nierozpuszczalny

Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
Przechowywać w hermetycznie zamkniętych pojemnikach w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.


hydrolat jest odpowiedni dla cer: suchej i z przebarwieniami; dla cer dojrzałych z poszarzałym kolorytem; dla cery przetłuszczającej się, z rozszerzonymi porami i trądzikiem; do skóry głowy z łupieżem;
* jako tonik do twarzy – codziennie po umyciu rano lub/i wieczorem zwilżonym hydrolatem płatkiem kosmetycznym przetrzyj całą twarz oraz szyję i dekolt;
* przed zastosowaniem olejku do twarzy - gdy olejek zaaplikujesz na wilgotną skórę, przetartą przed aplikacją hydrolatem, wzrośnie jego efektywność;
* jako tonik do skóry głowy z łupieżem;
* do rozrabiania peelingów i maseczek w proszku (glinki, błota).

 

Recenzje klientów:

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Aby dodać recenzję, zaloguj się.