Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
OCET ZIOŁOWYOLEJ (MACERAT) MARCHWIOWY

OLEJ (MACERAT) BRZOZOWY

Cena:   9.61 zł

Nierafinowany olejowy ekstrakt uzyskany z liści brzozy brodawkowatej w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego.
Łączy w sobie cenne właściwości ekstrahowanej rośliny oraz słonecznikowego oleju bazowego, który charakteryzuje się wysoką zawartość kwasu linolowego (63%), lekką i nie pozostawiającą na skórze tłustego filmu konsystencją oraz niekomodogennością (nie powoduje powstawania zaskórników).
Macerat regeneruje i koryguje naturalną barierę ochronną skóry zapewniając jej właściwe nawilżenie, a także dzięki obecności w liściach brzozy garbników i saponin wykazuje łagodne działanie odkażające, oczyszczające, ściągające i przeciwzapalne.
Jest doskonałym składnikiem preparatów przeznaczonych do pielęgnacji i regeneracji tłustej, zanieczyszczonej cery.
Posiada także właściwości wybielające piegi oraz plamy, spowodowane niewłaściwym rozmieszczeniem pigmentu.

Substancje aktywne: flawonoidy (pochodne kwercertyny, luteoliny); saponiny; garbniki, ślady olejków eterycznych ; witamina E - zobacz: Techniczna Specyfikacja Produktu.
Aplikacja: preparaty pielęgnacyjne dla cery tłustej i mieszanej.
Sugerowane stężenie: 2-100%
Ciężar właściwy: 0,910 - 0,930 g/ml
Stabilność: pomiędzy 4,0 - 7,0 pH
Rozpuszczalność: w tłuszczach.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu, jednak w temperaturze nie niższej niż 10 st. C.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.
Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

(60g w butelce z zamknięciem z zakraplaczem "22")
60 g (65 ml), 120 g (130 ml)

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

KARTA BEZPIECZEŃSTWA

MACERAT Z BRZOZY

1. IDENTYFIKACJA PRODUKTU 
1.1. NAZWA HANDLOWA: MACERAT Z BRZOZY
_______________________________________________________________________
2. SKŁAD
Olejowy ekstrakt uzyskany z liści brzozy brodawkowatej "Betula alba L." w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego.
wg INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Betula Alba Leaf Extract 
___________________________________________________________________________
3. IDENTYFIKACJA ZAGROŻENIA
3.1. KONTAKT ZA SKÓRĄ: Nie daje żadnego zagrożenia podczas zwyczajowego obchodzenia się z produktem.
3.2. KONTAKT Z OCZAMI: Nie daje żadnego zagrożenia podczas zwyczajowego obchodzenia się z produktem.
3.3. WDYCHANIE: Nie daje żadnego zagrożenia podczas zwyczajowego obchodzenia się z produktem.
3.4. POŁKNIĘCIE: Nie daje żadnego zagrożenia podczas zwyczajowego obchodzenia się z produktem.
___________________________________________________________________________
4. PIERWSZA POMOC
4.1. KONTAKT ZE SKÓRĄ: Zmyć skórę wodą z mydłem. 
4.2. KONTAKT Z OCZAMI: Płukać dużą ilością wody przez co najmniej 15 minut. 
4.3. WDYCHANIE: 
4.4. POŁKNIĘCIE: W przypadku połknięcia dużych ilości lub wystąpienia niepożądanych objawów zwrócić się o pomoc lekarską.
___________________________________________________________________________
5. SPOSOBY GASZENIA POŻARU

ŚRODKI GAŚNICZE: Suchy proszek, rozpylona woda, CO2
___________________________________________________________________________
6. PROCEDURY NA WYPADEK ROZLANIA LUB WYCIEKU
6.1. PROCEDURY CZYSZCZENIA:  Nie próbować czyszczenia wycieku bez odpowiedniego sprzętu ochronnego (Sekcja 8).
6.2. EKOLOGICZNE ŚRODKI OSTROŻNOŚCI:
Chronić przed skażeniem wody i ścieków.
Niewielkie rozlania zaadsorbować obojętnymi ciałami stałymi.
Powiadomić odpowiednie urzędy ochrony środowiska w przypadku dużych wycieków.
___________________________________________________________________________
7. MANIPULOWANIE I PRZECHOWYWANIE
7.1. MANIPULOWANIE: Manipulować zgodnie z wypraktykowanymi zasadami dobrej higieny pracy i bezpieczeństwa.
7.2. PRZECHOWYWANIE: Przechowywać chroniąc od światła w szczelnie zamkniętych opakowaniach w temperaturze pokojowej (15-25 oC).
___________________________________________________________________________
8. KONTROLA WYSTAWIENIA NA DZIAŁANIE CZYNNIKÓW ZEWNĘTRZNYCH I OCHRONA OSOBISTA
8.1. OCHRONA DRÓG ODDECHOWYCH: Nie jest konieczna.
8.4. OCHRONA CIAŁA: Nie jest konieczna.
8.5. OCHRONA OCZU: Nie jest konieczna.
___________________________________________________________________________
9. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE:

Forma fizyczna: przezroczysta ciecz
Kolor: żółty / ciemno-żółty
Zapach: charakterystyczny
Ciśnienie oparów: poniżej 5 mm Hg
Lepkość: -
Rozpuszczalność: nierozpuszczalny w wodzie
pH: -
Temperatura zapłonu: 310 oC
Granice wybuchu: -
Gęstość: < 1,000
Temperatura samozapłonu: 355 oC
___________________________________________________________________________
10. STABILNOŚĆ I REAKTYWNOŚĆ

10.1. STABILNOŚĆ: Stabilny w normalnych warunkach.

10.2. WARUNKI DO UNIKANIA: Trzymać z dala od źródeł powodujących zapłon.

10.3. MATERIAŁY DO UNIKANIA:
Unikać silnych utleniaczy, silnych zasad i metali.
10.4. NIEBEZPIECZNE PRODUKTY ROZKŁADU:
Nie występują.
10.5. NIEBEZPIECZNA POLIMERYZACJA:
Nie występuje.


11. INFORMACJE EKOLOGICZNE

Niedostępne.


12. ROZPATRYWANIE OKOLICZNOŚCI LIKWIDACJI PRODUKTU

13.1. PRODUKT: Produkt lub skażona woda nie muszą być traktowane jako niebezpieczne.
Eliminować zgodnie z istniejącymi przepisami prawnymi.
13.2. REKOMENDOWANA METODA USUWANIA:
Spalić zgodnie z przepisami prawa.


13. INFORMACJA DOTYCZĄCA TRANSPORTU

Produkt nie jest niebezpieczny.


14. INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZEPISÓW
Piktogram z oznakowaniem niebezpieczeństwa nie jest wymagany.


15. INNE INFORMACJE


Informacje próbujące opisać nasz produkt z punktu widzenia wymagań bezpieczeństwa, oparte są o naszą aktualną wiedzę i doświadczanie na podstawie godnych uznania źródeł. Powyższe informacje podajemy bez gwarancji dokładności wyrażonej lub ukrytej, oraz nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za straty, szkody lub koszty spowodowane postępowaniem, stosowaniem lub usuwaniem tego produktu.

 

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

 

Produkt: OLEJ (MACERAT) BRZOZOWY

 

Nazwa wg INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Betula Alba Leaf Extract

 

Opis: Olejowy ekstrakt uzyskany z liści brzozy brodawkowatej "Betula albaL." w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego.

 

Nr CAS: 8001-21-6; 84012-15-7

 

Sugerowane % stężenie: 2 - 100

 

SPECYFIKACJA ANALIZY

 

Forma fizyczna przezroczysta ciecz

 

Kolor żółty/ciemno-żółty

 

Zapach charakterystyczny

 

Ciężar właściwy 20oC 0,910 - 0,930 g/ml

 

Rozpuszczalność                   nierozpuszczalny w wodzie

 

Stabilny przy pH pomiędzy 4,0 – 7,0

 

Liczba kwasowa   max. 0,8 mgKOH/g

 

Liczba jodowa 80,0 – 145,0% I

 

Liczba zmydlenia 180,0 – 200,0 mgKOH

 

Liczba nadtlenkowa max. 5,0 meqO2/kg

 

Metale ciężkie (j. Pb) mniej niż 20 ppm.

 

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

 

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil 95 – 99%

 

Betula Alba Leaf Extract 1 – 5%

 

Antyoksydanty:

 

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Flower Extract 0,2 - 0,4%

 

Covi-ox (mix nat. tokoferoli d-delta, d-beta, d-gamma, d-alfa) 1%

 

DANE DODATKOWE

 

Rozpuszczalność:

 

Woda

Etanol 20%

Etanol 50%

Glikol propylenowy

Sodium Laureth Sulfate

Mirystynian izopropylu

Olej słonecznikowy

Olej mineralny

N

N

N

N

N

MR

MR

MR

 

MR – mocno rozpuszczalny

 

WR – wolno rozpuszczalny

 

R – rozpuszczalny

 

TR – trochę rozpuszczalny

 

SR – słabo rozpuszczalny

 

BSR – bardzo słabo rozpuszczalny

 

N – nierozpuszczalny

 

Wskazówki dotyczące użycia:

 

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

 

Przechowywanie:

 

w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu, jednak w temperaturze nie niższej niż 10 st. C.

 

Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

 

Recenzje klientów:

renjul  (sobota, 07 marca 2015)
Ocena: 5

Fantastyczny, najlepszy z maceratów. Doskonale się wchłania pozostawiając skórę jedwabiście miękka i nawilżoną. Nie obciąża, nie zatyka
porów, bardzo przyjemny, ledwie wyczuwalny zapach. Według mnie rewelacja.


pondel.nicole  (środa, 08 sierpnia 2012)
Ocena: 4

Nie przepadam za olejami, bo mam wrażenie, że zapychają moją problematyczną cerę. Tego maceratu nie używam solo, dodaję do maseczek, aby nie
przesuszyć cery, czasem do serów i wtedy spisuje się bardzo fajnie. Macerat brzozowy jest lekki o ładnym, ziołowym zapachu. Wybrałam go ze
względu na jego niekomedogenność oraz oczyszczające i rozjaśniające działanie. Myślę, spełnia swoją rolę, ale nie działa spektakularnie,
bardziej pomaga utrzymać cerę w ryzach.


bogmary  (środa, 26 października 2011)
Ocena: 5

Bardzo dobry dla tłustych cer. Nie zapycha, nawilża, wygładza buźkę i krostki. Wchłania się bdb, zapach dla mnie neutralny.


florissima  (środa, 27 maja 2009)
Ocena: 5

Znakomicie pielęgnuje, jest bardzo lekki, nie otłuszcza...Zapach cudowny. W połączeniu z kwasem hialuronowym jest znakomitym nawilżaczem. do tego
działa przeciwzapalnie - drobne zmiany trądzikowe sukcesywnie ustępują przy stosowaniu takiego serum ekspresowego.


magda_rem1  (wtorek, 05 sierpnia 2008)
Ocena: 5

Naprawdę dobry: wchłania sie szybko a skóra jest po nim taka mięciutka i gładka i do tego uwielbiam jego zapach :))


_MORE