Twój koszyk jest pusty.
DrukujE-mail
OLEJ (MACERAT) Z OWOCÓW GOJIOLEJ JEŻYNOWY

OLEJ (MACERAT) ZE SPIRULINY

Cena:   6.80 zł


Olejowy ekstrakt uzyskany ze spiruliny w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego. Łączy w sobie cenne właściwości ekstrahowanej algi oraz słonecznikowego oleju bazowego, który charakteryzuje się wysoką zawartość kwasu linolowego (63%), lekką i nie pozostawiającą na skórze tłustego filmu konsystencją oraz niekomodogennością (nie powoduje powstawania zaskórników).
Ekstrakt olejowy ze spiruliny jest dodatkowo bogatym źródłem witaminy E, która potęguje jego działanie antyoksydacyjne oraz kwasu linolowego, który regeneruje i koryguje naturalną barierę ochronną skóry zapewniając jej właściwe nawilżenie i elastyczność.

Spirulina (łac. Spirulina Platensis) to zielono - niebieska mikroalga należąca do sinic, w formie charakterystycznej spiral wielkości ok. 250 mikronów. Z uwagi na bogatą zawartość naturalnych, łatwo przyswajalnych i bezpiecznych dla człowieka substancji odżywczych nazywana jest "zielonym złotem". Jako alga bardzo bogata w białko (ok. 50-70%), witaminy, mikroelementy oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe, spirulina jest bardzo wartościowym i dobrze tolerowanym przez skórę odżywczym składnikiem kosmetycznym. Jest z powodzeniem stosowana w kosmetyce domowej oraz w gabinetach odnowy biologicznej i salonach SPA oraz w profesjonalnych salonach kosmetycznych.
Właściwości kosmetyczne maceratu:
*przyspiesza gojenie  podrażnień i zaczerwienień - jest stymulatorem wzrostu i odnowy komórek naskórka;
*reguluje pracę gruczołów łojowych;
*wzmacnia naczynia krwionośne;
*łagodzi zmiany trądzikowe oraz zmiany skórne spowodowane trądzikiem;
*wzmacnia płaszcz wodno-lipidowy skóry, chroniący ją przed szkodliwym wpływem środowiska;
* odżywia skórę, która staje się jędrna, miękka i gładka.
Substancje aktywne: witaminy, kwasy tłuszczowe, pigmenty (chlorofil, fikocyjanina).
Aplikacja: solo lub jako faza tłuszczowa w kosmetykach dla wszystkich rodzajów cer o działaniu  regenerującym, nawilżającym, antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym; jako olejowa regenerująca odżywka do włosów.
Sugerowane stężenie: 5-100%
Ciężar właściwy: 0,92 g/ml
Stabilność: pomiędzy 4,0 – 7,0 pH
Rozpuszczalność: w tłuszczach.
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce lub temperaturze pokojowej nie przekraczającej 25 st. C.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.


Jeżeli chcesz poznać specyfikację techniczną, kliknij na poniższą zakładkę arrow down

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:
30 g, 60 g, 120 g


TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: OLEJ (MACERAT) ZE SPIRULINY
Nazwa wg INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Spirulina; Tocopherol
Opis: Olejowy ekstrakt uzyskany ze „Spirulina Platensis”  w medium zimnotłoczonego oleju słonecznikowego.
Sugerowane % stężenie: 5-100
SPECYFIKACJA ANALIZY

 

Forma fizyczna

przezroczysta ciecz

Kolor

zielony

Zapach

charakterystyczny

Ciężar właściwy 20oC

0,92 g/ml

Rozpuszczalność

nierozpuszczalny w wodzie

Stabilny przy pH pomiędzy

4,0 – 7,0

Liczba kwasowa

max. 1,0 mgKOH/g

Liczba zmydlenia

185,0 – 198,0 mgKOH

Liczba nadtlenkowa

max. 5,0 meqO2/kg

Metale ciężkie (j. Pb)

mniej niż 20 ppm.

 

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil 98%
Spirulina 1%
Antyoksydanty:
Covi-ox (mix nat. tokoferoli d-delta, d-beta, d-gamma, d-alfa) 1%
Wskazówki dotyczące użycia:
Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:
W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce lub temperaturze pokojowej nie przekraczającej 25 st. C.

 

Recenzje klientów:

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Aby dodać recenzję, zaloguj się.