Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
OLEJ JEŻYNOWYOLEJ LANOLINOWY 20g

OLEJ KOKOSOWY

Cena:   8.27 zł

Nierafinowany olej kokosowy uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno kopry "Cocos nucifera L." o przyjemnym, kokosowym zapachu.
Zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe (90%), a z uwagi na bardzo wysoką proporcję kwasu laurynowego (44-55%) jest olejem o doskonałych właściwościach pielęgnujących suche, zniszczone i łamliwe włosy.
Kwas laurynowy wykazuje wysokie powinowactwo wobec proteinowych struktur włosa. Dzięki niskiej masie cząsteczkowej wnika głęboko i wbudowuje się w naskórek włosów, powodując w efekcie ich intensywną regenerację, wzrost nawilżenia i elastyczności.
W wyniku wygładzenia powierzchni włosów ułatwione zostaje rozczesywanie oraz unika się nadmiernego ich tarcia przy czesaniu. W ten sposób chroni się włosy przed postępującymi uszkodzeniami łusek i nie dopuszcza do rozdwajania końcówek
Olej kokosowy nałożony w formie odżywki przed umyciem głowy chroni włosy przed działaniem detergentowych środków myjących.
Olej kokosowy stosowany jest ponadto jako emolient w kremach dla bardzo suchej i pękającej skóry oraz z neurodermitis. Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage.
Investigation of penetration abilities of various oils into human hair fibers.

Substancje aktywne: nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe: laurynowy, mirystynowy, palmitynowy, kaprylowy, kaprynowy- szczegóły patrz: Techniczna Specyfikacja Produktu.
Aplikacja: odżywki i maseczki do włosów; mydła; preparaty nawilżające do twarzy, mleczka i masła do ciała.
HLB: 8
Temperatura topnienia: 25 st. C
Sugerowane stężenie: 5-100% w preparatach do pielęgnacji włosów; 0.5% - 5% w preparatach do pielęgnacji twarzy i ciała.
Ciężar właściwy: 0,918 g/ml - po podgrzaniu w letniej kąpieli wodnej.
Rozpuszczalność: w tłuszczach
Przechowywanie: w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

 

Produkt dostępny w porcjach o następujących wielkościach:

 

40 g (543,6 ml), 100 g (109 ml

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: OLEJ KOKOSOWY

Nazwa wg INCI: Cocos nucifera (coconut) oil

Opis: nierafinowany olej uzyskany w wyniku wytłaczania na zimno owoców " Cocos nucifera L.”.

Nr CAS: 8001-31-8

Sugerowane % stężenie: 5 - 100

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna stała w temperaturze poniżej 25 st. C

Kolor biały

Zapach charakterystyczny - kokosowy

Ciężar właściwy 20oC 0,918 g/ml

Rozpuszczalność                   nierozpuszczalny w wodzie

Liczba kwasowa   max. 1 mgKOH/g

Liczba jodowa 80-100 % I

Liczba nadtlenkowa max. 5,0 meqO2/kg

Metale ciężkie (j. Pb) mniej niż 20 ppm.

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Cocos nucifera (coconut) oil 100%

DANE DODATKOWE

Rozpuszczalność:

Woda

Etanol 20%

Etanol 50%

Glikol propylenowy

Sodium Laureth Sulfate

Mirystynian izopropylu

Olej słonecznikowy

Olej mineralny

N

N

N

N

N

MR

MR

MR

MR – mocno rozpuszczalny

WR – wolno rozpuszczalny

R – rozpuszczalny

TR – trochę rozpuszczalny

SR – słabo rozpuszczalny

BSR – bardzo słabo rozpuszczalny

N – nierozpuszczalny

Przeciętny skład kwasów tłuszczowych:

C8:0 Kwas Kaprylowy

4,5 - 10%

C10:0 Kwas Kaprynowy

3,8 – 8,0%

C12:0 Kwas laurynowy

44,0 – 55,0 %

C14:0 Kwas Mirystynowy

16,0 – 21,0 %

C16:0 Kwas Palmitynowy

7,0 – 12,0%

C16:0 Kwas Stearynowy

1,0 – 4,0 %

C18:1 Kwas Oleinowy

66,0 – 85,0 %

C18:2 Kwas Linolowy

7,0 – 25,0 %

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry.

Przechowywanie:

w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

 

 

Recenzje klientów:

AN NA  (piątek, 26 września 2014)
Ocena: 5

Zakupiłam i jestem bardzo zadowolona. Stosuję go do balsamów na całe ciało, jako maseczka do włosów oraz na zniszczone końcówki. Zastanawia
mnie, czy któraś z Was dziewczyny spożywa go? Na wielu stronach jest napisane, że powinno się go spożywać kilka razy dziennie przed posiłkiem.
Czy ten olej z mazideł nadaje się do tego? Na logikę - pewnie tak, ale może buszują tu osoby, które praktykują taki sposób używania tego
cudownego oleju. Jeśli coś ktoś wie to proszę o odpowiedź :D Pozdrawiam


malinnka  (środa, 26 lutego 2014)
Ocena: 5

Cudowny !! Pięknie pachnie sprawdza się do włosów jak i do ciała . Bardzo jestem z niego zadowolona . Polecam .


pat.eng  (piątek, 13 września 2013)
Ocena: 5

Świetnie sprawdza się do włosów. Wcześniej miałam problem z łamliwością i rozdwajaniem się końcówek, a od kiedy stosuję ten olej
(nakładam przed myciem włosów razem z ekstensyną i maceratem z marchwi na godzinę, dwie lub nawet na całą noc, dość dobrze się zmywa),
problemy te są mi obce :) No i pięknie pachnie!


justinee88  (sobota, 01 września 2012)
Ocena: 5

Zakupiłam ten olej i w przeciągu tygodnia prawie go nie ma :) jestem od niego uzależniona i gdyby było go więcej to smarowałabym się od stóp
do głów. Chociaż raczej z głową mogło by być inaczej. Po przeczytaniu wcześniejszych komentarzy na temat świetnego działania na włosy,
również postanowiłam wykorzystac olej na włosy. Pomimo iż użyłam go od połowy włosów, to po przeczesaniu grzebieniem widocznie przeniosłam
go na całe włosy i efekt był taki że po wysuszeniu włosów wyglądałam jak bym nie myła włosów tydzień, tak były tłuste :) ale
najwidoczniej przedobrzyłam z produktem :) więc najlepiej stosować minimalną ilość olejku dosłownie krople. W każdym razie daję max ilość
gwiazdek. Olej sprawdza mi się przede wszystkim na suche partie ciała nawilżając je maksymalnie a szczególnie na rozstępy które smaruję 2 x
dziennie i rozstępy w przeciągu tygodnia stały się mniej widoczne, nawet mój chłopak wczoraj zapytał gdzie ja mam te rozstępy które miałam
wcześniej :)


karolina.k  (piątek, 31 sierpnia 2012)
Ocena: 5

Jestem oczarowana tym olejem kokosowym. Cudownie pachnie, rewelacyjnie działa na włosy - są naprawdę bardziej nawilżone, mięsiste. Poprawia
kondycję włosów. To zdecydowanie najlepszej jakości olej kokosowy, jakiego miałam okazję spróbować - nie dorównują mu inne pod względem
zapachu i działania.


_MORE