Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
ABSOLUT WETIWEROWYALFA-ARBUTYNA

ALANTOINA

Cena:   3.81 zł

Alantoina jest pochodną kwasu moczowego. To nietoksyczny i niealergogenny związek powodujący regenerację skóry - pobudza podziały komórkowe i wzrost komórek.
Przyspiesza gojenie tkanek zranionych, płytkich otarć naskórka i skaleczeń, oparzeń i odparzeń, zmiękcza naskórek, usuwa zgrubienia i spękania.
W kosmetyce wykorzystuje się jej działanie łagodzące, kojące i keratolityczne.
Dzięki działaniu alantoiny skóra staje się gładsza, elastyczniejsza, bardziej miękka i nawilżona.
Eliminuje ponadto efekty podrażnienia skóry przez detergenty, mydło, kwasy i alkalia.

Aplikacja: kremy do twarzy, ciała i rąk; toniki; preparaty przeciwtrądzikowe oraz przeciwzapalne dla cery wrażliwej i alergicznej; preparaty łagodzące podrażnienia posłoneczne; talki do ciała i stóp; pomadki; żele myjące.
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzenie: syntetyczne
Postać fizyczna: biały proszek
Sugerowane stężenie: 0,5% -2%
Ciężar właściwy: 0,69g/ml
pH (0,5% roztwór): 7
Rozpuszczalność: w wodzie do 0,5% max.; nierozpuszczalna w alkoholu
Przechowywanie: w lodówce, w szczelnie zamkniętych pojemnikach (substancja higroskopijna).


Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: ALANTOINA

Nazwa wg INCI: Allantoin

Nr CAS: 97-59-6

Sugerowane % stężenie: 0,5 -2

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna proszek

Kolor biały

Zapach bez zapachu

Ciężar właściwy 20oC 0,69 g/ml

Rozpuszczalność rozpuszczalny w wodzie do 0,5%

pH (0,5% roztwór) 7

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Allantoin 100%

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry i oczu.

Przechowywanie:

W lodówce, w szczelnie zamkniętych pojemnikach.

 

 

 

 
ALANTOINA 5g 3.81 zł

ALANTOINA 10g 12.57 zł

ALANTOINA 100g 35.77 zł

Recenzje klientów:

myszka2020  (czwartek, 17 listopada 2011)
Ocena: 5

Używam w łagodzących serach z soją czy owsem z dodatkiem panthenolu, żelu hialuronowego i oleju - świetnie łagodzi i koi, stosuję w stężeniu
0,5% i rozpuszcza się bardzo łatwo, wyższego nie próbowałam.


malinowa  (niedziela, 04 października 2009)
Ocena: 5

Koi, goi i łagodzi niemal natychmiast!
Stosowana w stężeniu do 0,5% rozpuszcza się idealnie.
Jak dla mnie- niezastapiona.


renjul  (wtorek, 04 sierpnia 2009)
Ocena: 5

Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Skóra pięknie się goi i dochodzi do siebie. Dodaję ją gdzie sie tylko da.


salieri  (niedziela, 01 lutego 2009)
Ocena: 5

Wygoiła mi prawie zupełnie różne drobne ranki po wysypie pryszczowym i to w ciągu jednej nocy.
Nie mam problemów z rozpuszczeniem
alantoiny.


sascha  (niedziela, 01 lutego 2009)
Ocena: 4

Właściwie mogę się podpisać pod recenzją Marianny - alantoina jest genialnym środkiem łagodzącym wszelkie podrażnienia, likwiduje pieczenie
(np. po użyciu dermarollera) - niestety przyjemność stosowania psuje to, że kiepsko się rozpuszcza i na skórze wyczuwam grudki, czy raczej
"piasek". Ale ponieważ stosuję ją w mazidłach "awaryjnych", to wybaczam ;)


_MORE