Twój koszyk jest pusty.

Wyślij koszyk znajomemu

Twój koszyk jest pusty
DrukujE-mail
HENNA JAMILAHYDROLAT MALINOWY
Dostępność:

Ilość w magazynie: 17

HYDROKSYETYLCELULOZA

Cena:   17.70 zł

Hydroksyetylceluloza to niejonowy, rozpuszczalny w wodzie polimer tworzący klarowne i lepkie roztwory, stabilne w szerokim zakresie pH - od 2 do 11.
Jest niewrażliwa na wysokie stężenie soli, rozpuszczalników organicznych oraz zmiany pH.
Wykazuje się kompatybilnością w stosunku do detergentów i olejków eterycznych w związku z czym jest doskonałą substancją zagęszczającą stosowaną w żelach myjących, szamponach i serach do twarzy.
Po rozproszeniu w wodzie w temperaturze pokojowej i podgrzaniu do ok. 75 st. C, tworzy roztwór w postaci klarownego żelu.

Aplikacja: szampony i żele myjące; kremy, emulsje, żele i sera pielęgnacyjne; żele stylizujące do włosów.
Skład chemiczny: zobacz Techniczną Specyfikację Produktu
Pochodzenie: syntetyczne
Postać fizyczna: biały, granulowany proszek
Sugerowane stężenie: 0.1%- 3%
Ciężar nasypowy: 0,60 gcm3
pH (1% roztwór wodny): 6
Rozpuszczalność: w wodzie w temperaturze ok. 75 st. C
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

Jeżeli chcesz poznać szczegóły, kliknij na jedną z poniższych zakładek arrow down

TECHNICZNA SPECYFIKACJA PRODUKTU

Produkt: HYDROKSYETYLCELULOZA

Nazwa wg INCI: Hydroxyethyl Cellulose

Opis: polimer powstały w wyniku reakcji alkalicelulozy z tlenkiem etylenu.

Nr CAS: 9004-62-0

Sugerowane % stężenie: 0,1 -3

SPECYFIKACJA ANALIZY

Forma fizyczna proszek

Kolor biały

Zapach delikatny

Ciężar nasypowy 0,60 g/cm3

Rozpuszczalność rozpuszczalny w wodzie

pH (1% roztwór) 6

Lepkość   4800-6000 cps

Bakterie tlenowe max. 33 cfu/g

Drożdże i pleśnie                       max. 22 cfu/g

Skład wg INCI (Łącznie z substancjami czynnymi, rozpuszczalnikami, konserwantami, antyoksydantami i innymi dodatkami):

Hydroxyethyl Cellulose 85,5%

Sodium acetate                          7,5%

Water                                        5,0%

Cellulose                                    1,5%

Ethanedial                                     0,5%

Wskazówki dotyczące użycia:

Zgodnie z dostępnymi informacjami, nie zanotowano działań toksycznych w postaci podrażnienia skóry i oczu.

Przechowywanie:

W szczelnie zamkniętych pojemnikach w temperaturze pomiędzy 16o a 25oC.

 

 

:

Recenzje klientów:

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Aby dodać recenzję, zaloguj się.